Sport

Srbija predstavila Svetsko školsko prvenstvo u odbojci

Željko Tanasković predsedavao Kongresom Svetske federacije školskog sporta, uz njega bio i generalni sekretar Boris Tomić

Delegacija Saveza za školski sport Srbije vratila se sa veoma važnog Kongresa, koji je održan u Meksiku. Grad Mazatlan ugostio je članove Izvršnog odbora Svetske federacije školskog sporta (ISF) i delegate Generalna skupština (ISF).

Sastancima Izvršnog odbora je prisustvovao predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, a uz njega u radu Skupštine učestvovao je i Boris Tomić, generalhi sekretar SSSS. 

– Podneo sam izvešaj i kao kontinentalni predsednik evropskog školskog sporta. U izveštaju su nabrojane aktivnosti koje je sprovela Evropska federacija školskog sporta kojom predsedavam. Ove godine uspešno smo održali Evropska prvenstva u odbojci u Trebinju i košarci u Skoplju. Poseban sprktakl imali sko u Beogradu, gde su uspešno održane otvorene evropske combat igre. Puno je pozitivnih komentara učesnika i delegata sa tih takmičenja. 

foto ISF

O aktivnostima na Skupštini nas je obavestio generalni sekretar Saveza za školski sport, Boris Tomić.

– Usvojeni su izveštaji za 2023. i prezentovana su takmičenja koja će se održati u 2024 godini. Srbija je predatavila Svetsko školsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce. Imaćemo pomoć države Srbije i Ministarstva sporta u organizaciji. Godinama unazad potvrdili smo da znamo da pravimo svetske školske sportske spektakle u glavnom gradu naše države. Najbolji odbojkaši i odbojkašice sveta za uzrast srednjoškolaca dolaze u Beograd od 19. aprila – poručio je Boris Tomić.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button