Sport

Srbija sve jača u konjičkom sportu

Nina Šobota, direktor kluba Prestiž, ponosna na rezultate Srbije na turniru u preskakanju prepona u Slovačkoj

Na turniru u preskakanju prepona “Winter Master Series I”, održanom u slovačkom Šamorinu od 1. do 4. decembra, pod zastavom Srbije uspešno su nastupala četiri takmičara sa šest konja.

U konkurenciji 360 konja iz Slovačke, Slovenije, Madjarska, Hrvatske, Nemačke, Amerike, Ukrajine, Austrije, Češke, naši iz Srbije zauzeli su visoke pozicije.

Nina Šobota, direktor kluba “Prestige” i vlasnik devet sportskih grla, prezadovoljna je timom u klubu:

“Prezadovoljna sam rezultatima. Timski i naporan rad je pokazao rezultate i tek ćemo pokazati, jer za 2023. godinu registrovaćemo još tri nova mlada konja koja će skakati pod zastavom Srbije po Evropi i šire”, istakla je Nina.

foto KK Prestiž

Manu Krdžić, iskusna takmičarka na inostranim nastupima, jahala je svog ljubimca Capella sa kojim je 2018. godine predstavljala Srbiju na Evropskom prvenstvu u kategoriji juniora, održanom u Fontainebleau, u Francuskoj i mladog i perspektivnog konja Royal Edition iz KK Prestige iz Beograda, kome je ovo bio prvi nastup u životu.

Mila Štrbojević, drugoplasirana na Otvorenom Prvenstvu Beograda i prvoplasirana na Otvorenom Prvenstvu Vojvodine u kategoriji juniora, prvi put je nastupala na inostranom turniru sa svojim mezimcem Cornet’s Counterpartom. 

Teodora Šekularac, prvoplasirana na Otvorenom Prvenstvu Vojvodine i trećeplasirana na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije u kategoriji amazonki, uživala je na krilima svoj moćnog Contremonta. 

Ivan Stevanović, trener i jahač KK Viking iz Novog Sada, ovaj put je jahao svoje dve mlade kobile domaćeg odgoja Verona i Baileys.

foto KK Prestiž

Rezultati:

·  Manu Krdžić sa Royal Edition, utakmicu visine 80/90cm u dve faze završila je na petom mestu u konkurenciji 23 konja, a u utakmici 90cm poslednjeg takmičarkog dana zauzela je četvrto mesto od 19 takmičarskih parova, dok se sa Capellom u finalu na visini 110cm plasirala na četvrto mesto od 61. takmičarskog para.

·  Ivan Stevanović sa kobilom Verona u utakmici 80/90cm zauzeo je treće mesto od 30. takmičara, dok je sa kobilom Baileys finalnog dana u utakmici 80/90cm zauzeo takođe treće mesto u konkurenciji 10. konja.

·  Mila Štrbojević sa svojim jednorogom Cornet’s Counterpartom u utakmici visine 110cm zauzela je 17. mesto od 97. takmičara

·  Teodora Šekularac na krilima moćnog Contremonta finalnog dana plasirala se na 9. mesto u utakmici visine 120cm sa džokerom u konkurenciji 35. takmičarskih konja.

foto KK Prestiž

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button