Sport

Štark arena u novom ruhu, Ivana skočila za najbolji rezultat na svetu

Skokom od 6.85 Ivana Vuleta, eks Španović, odbranila titulu šrvaka Srbije i pokazala odličnu formu pred SP u Beogradu

Beogradska Štark Arena sija u novom ruhu. Najveća dvorana na Balkanu postaje atletska dvorana u kojoj će se od 18. do 20. marta takmičiti najbolji svetski atletičari u okviru Svetskog dvoranskog prvenstva.

„Kada sam zajedno sa Veselinom Jevrosimovićem i Slobodanom Brankovićem i timom Atletskog saveza Srbije 22. novembra 2019. godine u Monte Karlu predstavio kandidaturu Beograda i kada je Savet svetske atletike doneo odluku da naš grad bude domaćin Svetskog prvenstva u atletici znao sam da smo uradili pravu stvar. Spremni smo da dočekamo najbolje svetske atletičare kako bi u našem Beogradu bilo postavljeni novi svetski rekordi. Beograd pobeđuje“, napisao je zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić uz jutrošnje fotografije iz Štark arene.

Spremni smo da dočekamo najbolje svetske atletičare kako bi u našem Beogradu bilo postavljeni novi svetski rekordi. Beograd pobeđuje

Goran Vesić, zamenik gradonmačenika Beograda

Inače, za Svetsko prvenstvo u dvorani, koje će se održati u Beogradu trećeg vikenda marta, najavljen je dolazak najboljih svetskih atletičara, među kojima su brojni osvojili i medalje na prošle godine održanim Olimpijskim igrama u Tokiju.

foto Srpski atletski savez
foto Srpski atletski savez

Inače, naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta, ex Španović, ovog vikenda je postvarila najbolji rezultat na svetu u skoku udalj. Evropska rekorderka je na Banjici potvrdila ulogu šampionke Srbije skokom od 6.85 m, što je i najbolji rezultat na svetu ove godine. Osim pobede na državnom prvenstvu sa ovim rezultatom Vuleta izbija i na prvo mesto svetske top liste.

„Za dve nedelje me čeka takmičenje u Birmingemu, potom Belgrade Indoor Miting u beogradskoj Areni, i za sam kraj, šlag na tortu, Svetsko atletsko prvenstvo. Ove zime imam jasan cilj i sve moje želje usmerene su na jedno mesto, pobedničko postolje Arene“, zaključila je Ivana.

foto Srpski atletski savez

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button