RegionSport

U DUHU OTVORENOG BALKANA Skoplju poklon od Srbije – velika bokserska arena

Veliki bokserski ring, na kojem se ovih dana održava fajnal-for Regionalne lige, ostaće da krasi gradski trg u glavnom gradu Makedonije kao poklon BSS

A od Srbije – poklon bokserski ring za Skoplje! I to kakav… Arena!

Veliki profesionalni ring, u kojem će večeras odmeriti snagu bokseri Crvene zvezde i Loznice u okvoru finala Regionalne lige, ostaće na gradskom trgu u glavnom gradu Makedonije kao dar države Srbije i Bokserskog saveza Srbije.

Makedonci su svih ovih dana, otkad traje fajnal-for Regionalne lige, oduševljeni bokserskom atrakcijom u centru Skoplja, pa mnogi kažu – e to su čari Otvorenog Balkana, to je Open Balkan!

Nasred Trga Makedonija, tik uz fontanu i monumentalnog spomenika vojnika na konju na kom je predstavljen Aleksandar Veliki, ušuškana je bokserska arena. Ni najstariji stanovnici Skoplja ne pamte da je u njihovom gradu ikad instaliran ring na otvorenom. Na kraju poklon ring ostaje na usluzi Makedoniji za dalji razvitak plemenite veštine. 

foto Bokserski savez Srbije

Bez obzira na konačan takmičarski ishod, ovaj sportski događaj je već trijumfovao. Čitava Regionalna liga se uspešno privodi kraju u sklopu saradnje klubova iz regiona u okviru inicijatice Open Balkan koji je zdušno pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prate ga i ostale države i lideri u regionu.

Inače klubovi iz Regionalne lige, od Vardara pa do Triglava, već sprovode zajedničke treninge i kampove, pa se tako uveliko spremaju za novu takmičarsku sezonu. A večeras – kruna sezone, u finalu se od 20 časova za titulu bore Crvena zvezda i Loznica. Bokserski spektakl direktno će prenositi Arena Fight kanal.

Bilo kako bilo – Srbija je pobedila! Open Balkan je pobedio!

foto Bokserski savez Srbije
foto Bokserski savez Srbije
foto Bokserski savez Srbije

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button