Sport

U Zemunu održan prvi od 17 beogradskih Sajmova sporta

Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu, uspešno je održan u Zemunu, na šetalištu kod Zemunskog keja. Ovo je prvi od 17 sajmova koji će se održati ove godine.

Prvi put u istoriji SSAB sajmovi sporta će biti organizovani u svih 17 gradskih opstina, zahvaljujući pokroviteljstvu grada Beograda.

Skup je otvorio Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu). Sa predstavnicima velikog broja klubova i građana družili su se i predsednik SSAB Đorđe Pejčić, Zoran Borjan (član veća opštine Zemun), predsednik OSS Zemun Nikola Bušić, legenda atletike Dane Korica, nekadašnji uspešni odbojkaš a sada koordinator Beogradske asocijacije za školski sport Goran Ivković i drugi.

– Sjajnu ideju sproveli smo u delo. Klubovi iz opština gde se održava Sajam sporta, imaju priliku da besplatno predstave svoje sportove. U nedelju nastavljamo sa Sajmovima sporta, na red dolazi Batajnica – istakao je Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda.

Nikola Penić, gradski sekretar za sport obišao je štandove klubova i pričao sa decom i trenerima.

– Lepo je videti decu, koja su obučena u majicama svojih klubova. Vidi se da obožavaju sportove koje treniraju. Grad Beograd se trudi da na razne načine pomogne sport i sportske aktivnosti i tako ćemo raditi i dalje. Jedva čekam naredne Sajmove a to sigurno čekaju i deca iz ostalih beogradskih opština. Na ovakvim skupovima je važno da i roditelji budu tu i dovedu decu koja se još nisu odlučila šta hoće da treniraju – deo je izlaganja Nikole Penića, koji je i sam bio uspešni sportista, atletičar.

Program je odlično vodila Anja Pušković, a učesnici su na početku pozdravili himnu Srbije. Naredni ovakav skup je u nedelju, u dvorištu Osnovne škole „Branko Radičević“ u Batajnici, od 10.00.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button