Sport

Uspešno završena svetska Školarijada, vijorila se i srpska zastava

Po ko zna koji put školski sport je pokazao da je omiljen kod dece. Svetska Školarijada održana je drugi put u svojoj istoriji a grad Rio de Žaneiro bio je sjajan domaćin. Treba podsetiti da je naš Beograd, pre dve godine bio domaćin prve svetske Školarijade. 

Utisci su odlično a preko 2.200 učesnika iz 44 zemlje takmičilo se u čak 18 sportova. Održane su sjajne ceremonije otvaranje i zatvaranja i uz zvuke sambe, školarci kućama odlaze prezadovoljni. 

foto ISF

– Ovo su zaista lepe stvari. Školski sport je veoma važan u odrastanju dece celog sveta. Vraćamo se iz Brazila zadovoljni. Imali smo predstavnike u basketu tri na tri i stonom tenisu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Glavni cilj je bio da klinci učestvuju na talmučenjima a onda i da upoznaju puno novih drugova iz inostranstva. Uz to basketašice iz Sremske Mitrovice osvojili su bronzanu medalju i dodatno ulepšati učešće Srbije. Klinci, njihovi nastavnici i koordinatori videli su i sjajan olimpijski kompleks, gde su održane OI 2016. godine – istakao je Željko Tanasković, član IO Svetske federacije školskog sporta ISF i predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Uz naše sportiste školarce bili su  koordinatori školskog sporta Srbije, Jovan Lekić (Zrenjanin) i Radoslav Svirčev (Subotica), dok su Beogradsku asocijaciju za školski sport predstavljali Slobodan Đurić (generalni sekretar) i Momčilo  Stanojković (sportski direktor).

U Savezu za školski sport Srbije nastavljaju sa daljim aktivnostima, uz finansijsku pomoć države Srbije i Ministarstva sporta. Održan je Upravni odbor saveza, na kome se govorilo o uspesima i narednim planovima za preostali deo takmičenja u ovoj godini. Kruna uspešne sezone sledi u oktobru, kada će se u Beogradu okupiti 16 najboljih država sveta na Svetskom prvenstvu u futsalu, za srednjoškolce.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button