Sport

Zahvaljujući Saši Sredanović u Betisu se priča na srpskom

Sjajni rezultati zeleno-belih iz Sevilje u velikoj meri su zasluga sportskog psihologa kluba, našoj Saši Sredanović

Svetska, a naša – Saša Sredanović! U Real Betisu se s ponosom priča na srpskom jeziku, zahvaljujući sportskom psihologu kluba, našoj Saši Sredanović.

A da Srpkinja rodom iz Podgorice s uspehom obavlja posao u Španiji govori i podatak da su zeleno-beli iz Sevilje na visokom trećem mestu La lige, u šesnaestini finala Lige Evrope i u polufinalu španskog Kupa kralja.

Saša Sredanović ke i prošle sezone bila deo La lige, tada kao sportski psiholog Atletik Bilbaoa, koji je sa njomk stigao do najvećeg uspeha u poslednjih 30 godina – osvajanja Superkupa Španije, i to posle pobeda nad Barselonom i Real Madridom.

Gostujući nedavno u podkastu „Sputnjika“, u emisiji „Miljanov korner“, Sredanovićeva je otkrila otkud ona u svetskoj fudbalskoj eliti, tj.kako se odlučila za sportsku psihologiju posle završenog medicinskog fakulteta. A sve je počelo diplomom fakulteta u Holandiji, preko Fudbalskog kluba NAC Breda, pa ljubljanske Olimpije, Atletik Bilbaa do Real Betisa.

foto Privatna arhiva/FC Real Betis

„O Srbiji se sada s uvažavanjem priča u fudbalskom svetu. Zahvaljujući selektoru Draganu Stojkoviću naša reprezentacija konačno ne izgleda kao raspuštena banda. On je čovek s velikom vizijum, čovek koji može i zna da može. Osim toga, mnogo polaže na sportskoj psihologiji, zato je i uspeo da odve reprezentaciju na Svetsko prvenstvo. Jako je teško uporedno bitii psiholog i trener, ali Piksi uspeva u tome. Ipak, trebaće mu pomoć posle kvalifikacija, jer sam Mundijal je nešto drugačije, tamo se nema vremena, niti parva na grešku. Čula sam da je gospodin Stojković pozitivno pričao o mojim uspesima u Španiji i ranije Sloveniji, pa ukoliko budem potrebna njegovom stručnom štabu, rado ću se odazvati pozivu”, između ostalog je istakla Saša Sredanović, koja inače govori sedam stranih jezika.

Pa, Piksi, na potezu si! S njom kao sportskim psihologom našoj reprezentaciji ni finale Mundijala ne bi bilo daleko.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button