Sport

Zlatibor kup 2024: Dolaze Atletiko Madrid, Espanjol, CSKA, Rapid…

Treći po redu Zlatibor Kup, pod sloganom “Da li ste spremni” održaće se u periodu od 26. do 29. aprila na terenima Turističko Rekreativnog Kompleksa Zlatibor.

Ovo je nastavak tradicije, gde klinci uživaju u najlepšoj sporednoj stvari na svetu. Ove godine organizatori očekuju preko 2.000 učesnika i trenera u godištima od 2010. do 2017.

Timove iz Srbije predvode Crvena zvezda i Partizan. Navodimo i Vojvodinu, Brodarac, IMT, Dinamo Pančevo, Mačva Šabac, škola fudbala Olimpik, Atacante i mnoge druge. Naravno u svim kategorijama nastupiće i nade lokalnog FK Zlatibor.

A po prvi put na turniru će igrati i Italijani. Poznati klub Udineze u generacija 2013. i 2014. dolazi da predstavi svoje talente. Španski Espanjol najavio je da očekuje medalje u godištima 2012. i 2013. a među učesnicima biće i ruska škola fudbala Devetka, FSHM iz Moskve. Tu su i rumunski kluibovi Kluž, Lazio Selesti, Rapid Bukurešt i Arad. Učestvovaće i klubovi iz Slovenija, pa najpoznatiji klub Bugarske, CSKA iz Sofije, kao i klubovi iz Makedonije i Crne Gore.

A poslednja prijava za uzrast 2013. stigla je od slavnog španskog Atletika iz Madrida.

– Izuzetnu zahvalnost, naravno pored Turističke organizacije Zlatibor koja sa nama učestvuje u organizaciji, dugujemo predsedniku opštine Čajetina, Milanu Stamatoviću i ljudima iz naše opšttine. Takođe u organizaciji učestvuje i agencija M tim pro i Fudbalski savez Zapadne Srbije. Zaista svi jedva čekaju početak. Prošle godine bilo je sajnih popteza i golova, dugo se pričalo o turniru. Sada evo treći put za redom, konkurencija je najjača do sada – istakao je Nikola Novaković, direktor Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor, koji je nedavno posetio i ministar sporta Zoran Gajić.

Zlatibor je tako po ko zna koji put potvrdio da je prava meka za fudbal, ali i mnoge druge sportove. Igraće se čak na sedam terena. Prošle turnire gledalo je puno roditelja i građana, a među njima i nekadašnji sjajni fudbaleri Njeguš, Biševac i Mudrinić.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button