Srbija

Besplatne sportske aktivnosti u Arilju

U organizaciji „Sportsko–turističkog centra“ opštine Arilje u toku je manifestacija „Ariljske zimske radosti“.

Kako nas je obavestio direktor STC Arilje, Saša Luković, ova tradicionalna besplatna manifestacija se uvek održava tokom trajanja zimskog raspusta i namenjena je deci predškolskog uzrasta, ali i devojčicama i dečacima osnovnih i srednje škole.

Prema interesovanjima, mladi sportisti mogu da biraju sportske aktivnosti: rukomet, odbojku, trku na 400 i 100 metara, basket 3×3, pikado i omiljenu igru najmlađih između dve vatre. Organizovana su i dva polaska za vožnju gondolom na Zlatiboru, dva odlaska na bazen u Užice, pešačenje sa planinarima, odlazak u pozorište, plesna radionica i kviz na temu “Upoznaj turističke potencijale svoga mesta“.

– Veliki broj dece se uključio u plesnu radionicu gde svakodnevno uče i predano vežbaju različite koreografije koje će izvesti na završnoj priredbi.

– Pod sloganom u “Zdravom telu, zdrav duh“ u saradnji sa planinarskim udruženjem „Sunčevica“ organizovano je pešačenje u dužini od osam kilometara. U ovoj rekreativnoj aktivnosti učestvovali su i stariji – istakao je Saša Luković i dodao:

– Za decu sa posebnim potrebama iz udruženja „Impuls“ će biti realizovan odlazak na bazen u Ovčar banju. Za „Ariljske zimske radosti“ prijavilo se preko 500 dece iz naše opštine, koja će tokom trajanja manifestacije naučiti nešto novo, pokazati spretnost i borbenost na sportskim terenima, zabaviti se i družiti, i što je najvažnije uživati u svim ovim programima.

Uz podršku opštine Arilje, svi programi su besplatni. Za učešće u takmičarskim aktivnostima za pobednike su obezbeđene prigodne nagrade, a za sve učesnike zahvalnice.

– Vrlo smo zadovoljni. Sportske aktivnosti su privukle veliki broj učesnika, što je veoma važno i utiče na usvajanje zdravih navika i stilova života, kao i na popularizaciju sporta među mladima. Jako je bitno da deca budu fizički aktivna, prvenstveno zbog zdravlja – poručio je Saša Luković, direktor STC Arilje.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button