SrbijaTop vesti

Deci iz Srbije 194 medalje na svetskom takmičenju iz mentalne aritmetike

Mladi takmičari iz 13 gradova Srbije pokazali ogromnu sposobnost brzog i tačnog računanja bez korišćenja olovke i papira ili drugog pomagala

I ove godine, kao prethodnih, deca iz Srbije koja uče mentalnu aritmetiku po Brejnobrejn metodi ostvarili su veliki uspeh na 7. svetskom takmičenju osvojivši ukupno 194 medalja.

Kako se navodi u saopštenju, među 23.537 učesnika iz 72 zemlje sveta, mladi takmičari iz 13 gradova Srbije osvojili su 20 šampionskih trofeja, 63 zlatne medalje i 131 srebrnu medalju. Učinak – za ponos!

„Iskrene čestitke za našu odvažnu decu i za njihove roditelje čija je podrška apsolutna i nezamenljiva! Bravo za decu koja znanjem menjaju svet“, rekla je nakon uspešno realizovanog takmičenja direktorka Brejnobrejn Srbija Marija Ilieska, a preneo portal N1.

Mladi takmičari iz 13 gradova Srbije osvojili
prinskrin Instagram/Brainobrain Serbia

Boje Srbije na ovogodišnjem svetskom BoB Festivalu znanja, koji je zbog pandemijskih ograničenja održan onlajn branili su sledeći gradovi: Beograd – edukativni centri Arena, Belvil, Banovo Brdo, Stari Grad, Vračar, Vidikovac, Višnjička Banja, Železnik i Zemun, zatim Bor, Inđija, Kikinda, Niš, Novi Sad, Obrenovac Pančevo, Požarevac, Petrovac na Mlavi, Vranje, Zaječar i Zrenjanin.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button