SrbijaTop vesti

Kupili osam ari za 2.000 evra i napravili kućicu iz bajke na Divčibarama

Andrej Milanko i Ivana Đukić iz Beograda otkrili kako su za malo para i puno ideje ispunili svioje snove

Kad snove pretvoriš u javu i to za malo para. Anej Milanko i Ivana Đukić zaposleni su u IT industriji u beogradskim firmama i nedavno su zajednički uspeli da ostvare svoj san – da sagrade drvenu kuću na planini koja izgleda kao iz bajke.

Ovaj par je kupio plac na Divčibarama i sagradio drvenu kuću svojim rukama, uz pomoć porodice, za duplo manje novca nego da su kupili gotovu nekretninu na istom mestu.

prinskrin Instagram/8_ari_srece

Nakon što su shvatili da su cene stanova u Beogradu „otišle u nebo“, Anej i Ivana su, kako prenosi portal „Mondo.rs“, odlučili da sačekaju da se stanje promeni i da u međuvremenu kupe zemlju na nekoj planini. 

„Kosmaj i Avala su nam delovali kao prigradska naselja i odlučili smo se za Divčibare koje su blizu Beograda. Gledali smo placeve, išli od sela do sela i raspitivali se o prodaji zemlje. Došli smo do čoveka koji nam je prodao osam ari zemlje po ceni od 2.000 evra. To je bilo mesec dana pre početka pandemije korone, a sada je cena sigurno bar 500 evra po aru. Kupili smo zemlju, zadržali svoje poslove u Beogradu i počeli da razmišljamo o gradnji kuće u martu prošle godine“, ispričao je Anej Milanko za portal „Mondo.rs“.

prinskrin Instagram/8_ari_srece

„Došli smo na ideju da sami sagradimo kuću nakon što smo dobili inspiraciju kroz fotografije sličnih kuća na internetu. Hteli smo da napravimo spoj koji se nama dopada. Znali smo da nećemo kuću za stalno stanovanje jer nam nije ideja da se potpuno preselimo i živimo sami na planini. Hteli smo mesto gde možemo da pobegnemo, da se družimo sa porodicom i prijateljima, da nam to svima bude oaza. Nacrtali smo na papiru kućicu 5×5, dimenzije i uglove, razgovarali sa arhitektom da li je naša ideja ostvariva i nakon toga pokrenuli ceo proces“, istakla je Ivana Đukić, a prenosi portal „Mondo.rs“. 

prinskrin Instagram/8_ari_srece

„Svake subote smo odlazili na Divčibare i počeli sa poslom. Radili smo sve, od nivelacije terena, do kupovine materijala. Nismo koristili nikakve mašine, samo mešalicu za malter, motornu testeru i sekiru. Pomogli su mi otac i brat koji imaju iskustva u građevini. Recimo kada sam u dilemi oko broja greda ili kvaliteta drveta, savetovali su me šta da radim. Ceo taj proces objavili smo na našem instagram profilu „8 ari sreće“, kako bismo pomogli svakome ko kreće u sličnu priču“, ispričao je Anej. 

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button