SrbijaTop vesti

Niš deo budućnosti urbane Evrope u prestižnom londonskom časopisu

Nakon dvogodišnjeg istraživanja i Grad Niš će se naći u prestižnom časopisu Old Cities New Ambitions – The Future of Urban Europe Londonske škole ekonomije i političkih nauka, pohvalila se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U brošuri u kojoj će i Niš naći svoje zasluženo mesto, nalazi se 162 grada. Iz Srbije su rame uz rame sa velikim Evropskim gradovima stali i Beograd i Novi Sad.

„Dve godine su istraživali određene prilike u našem gradu i jako sam ponosna što će se i grad Niš naći u brošuri u kojoj su gradovi Engleske, Holandije, Belgije, Francuske…“, kazala je Sotirovski.

Gradonačelnica je istakla da je posebno raduje činjenica koja je istaknuta u časopisu a odnosi se na to koliko je Niš napredovao na putu ka Evropskoj uniji. U časopisu o svojim abicijama, i o ambiciji razvoja gradova u budućnosti govore i pojedini gradonačelnici, a takav poziv dobio je i Niš.

„Oni nas pozivaju da i mi damo jedan osvrt na prethodne godine, na godine pandemije, na godine ekonomske krize i kako smo uspeli da se sa tim suočimo, prebrodimo i da se pri tom izdvojimo“, rekla je Sotirovski.

Tokom poslednje dve godine, LSE Cities je istraživao kako su se evropski gradovi razvili, o problemima i prilikama sa kojima su se suočavali, kao i o podršci koja im je potrebna za stvaranje pravednije, održivije i demokratske budućnosti. Ta istraživanja će se naći u novoj publikaciji. Ona će obuhvatiti najnovije istraživanje, predstaviti nove podatke i studije slučaja, i spojiti gledišta stručnjaka iz gradova i urbanih lidera, navedeno je na sajtu Londonske škole.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button