Srbija

Novi Sad poklanja 300.000 dinara bebama rođenim na Dan grada

Glavni grad Vojvodine danas slavi 274. rođendan, a tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević najavio brojne poklčone sugrađanima

Novi Sad danas slavi svoj Dan u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je od carice Marije Terezije dobio status Slobodnog kraljevskog grada, podseća portal „021.rs“. Faktički, danas je 274. rođendan Novog Sada.

Tim povodom glavni grad Vojvodine pokloniće 300.000 dinara porodicama koje danas, na Dan grada, dobiju bebu. Jutros su se rodile prve dve devojčice, obe u 5.57 sati, a zvaće se Jesenija i Marina.

„Mamama Kseniji i Aleksandri želim brz oporavak od porođaja, a našim najsvežijim, tek rođenim Novosađankama da imaju dug i ljubavlju ispunjen život, kao i da obasjaju ponosom svoje porode i nas, njihove sugrađane“, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

foto Instagram

Na Dan grada, 1. februar, u Novom Sadu su besplatni parking, gradski prevoz, a slobodni su ulaz na bazen i klizalište na Spensu i u SC „Slana bara“.  Građani mogu besplatno da posete i Muzej grada, kao i brojne kulturne manifestacije i događaje. Jedan od događaja, onaj tradicionalni, održan je u Skupštini opštine Novog Sada gde su dodeljene nagrade zaslužnim Novosađanima.

foto Instagram

„Ovogodišnji dobitnik Februarske nagrade je Stevan Divjaković kompozitor klasične muzike. Prestižno gradsko priznanje je Divjaković dobio za svoju delatnost koja je mnogostrana, bogata i predstavlja ovog umetnika ne samo kao uspešnog kompozitora, već i kao kulturnog poslenika čije se kompozicije izvode u gotovo svim zemljama Evrope, u prestižnim koncertnim dvoranama“, napisao je gradonačenik Vučević na Instagramu.

Podsetimo, Novi Sad je ove 2022. i evropska prestonica kulture, te će tokom čitavce godine biti organizovan niz kulturno-umetničkih događaja.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button