SrbijaTop vesti

Od Beograda do Novog Sada za 36 minuta, kumu novog voza 1.000.000 dinara

Najbrži, "inter siti", voziće bez zaustavljanja i cena karte u jednom pravcu će koštati oko 1.000 dinara, a 1.600 dinara povratna

Brzi voz od Beograda do Novog Sada kreće najkasnije od 10. marta. Putnici će iz jednog u drugi grad stizati za najmanje 36, a najviše za oko 50 minuta, zavisno na koliko će stanica stajati.

Najbrži, „inter siti“, voziće bez zaustavljanja i cena karte u jednom pravcu će koštati oko 1.000 dinara, a 1.600 dinara povratna.

foto Kurir

A kreativni građani, možda i budući putnici brzog voza, imaju priliku i da mu budu „kumovi“. Kompanija „Srbija voz“ juče je, uz slogan „Pusti inspiraciju da te vozi“, raspisala konkurs za logotip i ime brzog voza, koji će povezivati ova dva grada. Poziv je otvoren do 21. februara, a mogu da učestvuju svi punoletni građani. Najinventivniji osvojiće nagradu od milion dinara.

Ono što su posebne prednosti novog voza jeste što on poseduje mini bar, WIFI mrežu, ima 316 sedišta, prilagođen je potrebama osoba sa invaliditetom. Ukratko, ovo je najsavremeniji voz u regionu.

foto Kurir

„Železnica, uz vojsku, ima najdužu tradiciju u Srbiji. Prva pruga je bila Beograd – Niš, koštala nas je dva budžeta. Danas prisustvujemo, ne jednom u nizu konkursa, već još jednom istorijskom mestu Železnice. Moramo da je vratimo tamo gde pripada, jer je decenijama unazad zapostavljena“, rekao je minitar građevine i saobraćaja Tomislav Momirović na konferenciji za medije.

prinskrin Pink

Novinarima se obratio i najbolji srpski automobilista Dušan Borković, jedan od promotera brzog voza.

„Čast mi je što sam ovde, i što na neki način kao promoter učestvujem u ovom projektu. Ja sam veliki patriota. Često me pitaju kada sam zavoleo brzinu, a ja se šalim da sam brzinu zavoleo od rođenja. Kao mali sam bio opčinjen vozovima, brzina me inspiriše“, naveo je Borković.

foto Kurir

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button