SrbijaTop vesti

Počele prijave za letnje škole u Parizu, Berlinu i Oslu

Objavljen konkurs za škole iz oblasti globalnog zdravlja, demokratije i klimatskih promena

Univerzitet u Beogradu, kao članica alijan Circle U, koja je inicijativa devet evropskih univerzitetskih institucija, objavio je konkurs za tri letnje škole iz oblasti globalnog zdravlja, demokratije i klimatskih promena, na koji se studenti mogu javiti do 28. februara.

Prva letnja škola namenjena je postdiplomcima na medicini, glavne teme na njoj biće javno zdravlje, a zainteresovani studenti mogu je pohađati od 3. do 7. jula na francuskom Univerzitetu Pariz-Site, piše Politika.

Druga će biti od 24. do 28. jula na jednoj od najprestižnijih nemačkih visokoškolskih institucija, Humboltovom univerzitetu u Berlinu. A akademci sa osnovnih studija imaće priliku da prošire i razmene znanja o klimatskim promenama.

Treća će biti organizovana na Univerzitetu u Oslu od 3. do 11. avgusta za master studente, a baviće se temom demokratije u doba kriza.

Više informacija o uslovima, proceduri i procesu prijave, studenti mogu pronaći na: www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools. Inače, UB je postao član alijanse poznatih evropskih univerziteta u septembru 2019. godine.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button