Srbija

Podeljeno 200.000 vaučera za odmor u Srbiji! Ministarka Tatjana Matić: Najbolja turistička sezona

Najtraženije destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča, Sijarinska banja, Prolom banja i Lukovska banja

„Danas je izdat i poslednji turistički vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za odmor u Srbiji“, istakla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ministarka je lepu vest objavila na scom Instagram profilu:

„Činjenica da je u tako kratkom roku, za manje od mesec dana izdato 200.000 vaučera, potvrđuje da smo u jeku verovatno najbolje turističke sezone u Srbiji do sada. Ponosna sam što letujući u našoj zemlji doprinosimo povećanju turističkog prometa i ekonomskom rastu naše zemlje“, stoji u objavi Ministarke Tatjane Matić koja je otkrila i koje su to najtraženije destinacije:

„Najtraženije destinacije za vaučere bile su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča, Sijarinska banja, Prolom banja i Lukovska banja“.

prinskrin Instagram/Tatjana Matić

Ministarka je na kraju podvukla:

„Podsticajna mera Vlade Republike Srbije za jačanje domaće tražnje „Vaučeri za odmor u Srbiji“ 2022. godine podrazumevala je dodelu 100.000 vaučera po 5.000 dinara početkom 2022. godine i još dodatnih 200.000 vaučera po 15.000 dinara. Takođe, obezbeđeno je i 100.000 vaučera od po 10.000 dinara za koja mogu da konkurišu građani koji su već dobili vaučer od 5.000 dinara, od kojih je do sada izdato više od 50.000“, reči su ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button