SrbijaTop vesti

Srbiji dve „Velike zlatne medalje“ na Međunarodnom konkursu vina u Italiji

Nagrađena vina "Tri Sunca Traminac Kasna Berba" Fruškogorskih vinograda i "Dark Riđo Wine" Vinarije Radoslava Tripkovića

Veliki uspeh za srpske vinare! Na upravo završenom Međunarodnom Enološkom konkursu „Serendipity Wines“, jedinom na svetu posvećenom slatkim, aromatizovanim, mirišljavim vinima, Srbija je osvojila dve „Velike Zlatne medalje“.

Odličja su dodeljena – za belo slatko vino „Tri Sunca Traminac Kasna Berba“ „Fruškogorskih vinograda“ iz 2015. godine i za aromatizovano vino „Dark Riđo Wine“ iz 2011. godine „Vinarije Radoslava Tripkovića“.

Ovo je druga je godina od kada je ustanovljena ova međunarodna nagrada. Takmičenje se održava u Lombardiji, u blizini Bergama, u mestu Grumelo del Monte. Žiri je bio sastavljen od 40 članova – novinara specijalizovanih za vino, enoloza, poznavaoca vina iz 14 zemalja.

foto Restoran Šest topola

Italiji je pripalo devet Velikih zlatnih medalja a Srbiji, Mađarskoj i Portugalu po dve. U nadmetanju je učestvovalo ukupno 119 uzoraka vina, iz Austrije, Kanade, Italije, Portugala, Republike Češke, Srbije, Španije i Mađarske, 99 je prošlo neophodnu granicu, a ukupno je dodeljeno 20 medalja i 15 Velikih Zlatnih medalja.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button