SrbijaTop vesti

Studenti FON osvojili prvo mesto na Floridi

Miloš, Isidora, Milica i Marijana pokazali ogromno znanje u rešavanju poslovnih problema

Studenti FON-a Miloš Mihajlija, Isidora Marković, Milica Đerić i Marijana Slovaković osvojili su prvo mesto na prestižnom takmičenju u rešavanju poslovnih problema, održanom na Univerzitetu Florida u Gejnsvilu.

Da bi pobedili, morali su da nađu najbolja rešenja za poslovanje tri kompanije, o čemu su pričali prilikom posete RTS-u.

„Ono što nas je izdvojilo jeste dubina rešenja i samo poznavanje tržišta na kome poslujemo, i to da smo za svaku studiju slučaja koju smo uradili, a bile su tri potpuno različite organizacije, jedna neprofitna, jedna startap i jedna globalna korporacija, što smo rešenja prilagodili potrebama svake od industrija i veličini svake od organizacija“, istakla je za RTS Miloš Mihajlija, lider tima.

Marijana Slovaković, članica tima ispričala je da je imala ulogu implementacije celog inovativnog rešenja, inovativne strategije. „Može sve da se uklopi i naravno, putem efekata, da možemo da implementiramo naše rešenje“, dodaje Slovakovićeva.

Takmičenje im je važno i za studije i za posao kojim će se baviti.

„Mnogo toga smo naučili, ali isto tako smo stekli puno prijatelja na takmičenju i ono što nam je drago, to je što su mnogi studenti koji su tamo bili zapravo sa mnogih prestižnih univerziteta iz čitavog sveta, tako da su zapravo upravo te konekcije koje smo tamo ostvarili nešto što će nam u budućnosti, takođe, mnogo pomoći“, istakla je za RTS Isidora Marković, članica tima.

Njihova koleginica Milica Đerić kaže da na takmičenjima uživo dobijaju neko potpuno drugačije iskustvo, upoznavanje mnogih ljudi, mnogih kultura, ali i jedan dodir sa žirijem gde imaju priliku da predstavie rešenje možda i bolje preko malih ekrana.

foto RTS

Takmičari su članovi Kejs stadi kluba.

„Kejs stadi klub broji 100 članova, i nama je cilj da i druge studente FON-a podržimo u svim projketima, i da taj menadžment konsalting, način razmišljanja prenesemo i na privredu, u cilju jačanja svih ljudi na FON-u, alumni zajednice i Srbije“, istakla je za RTS Vesna Damnjanović predsednca Saveta FON-a.

Profesor Veljko Jeremić, mentor tima i prodekan FON-a naglašava da je to rezultat svih zaposlenih koji pružaju neverovatnu podršku svim studentima i svim ključnim stejkholderima u našem društvu na FON-u, tako da su izuzetno ponosni i srećni.

Studenti kažu da su odlično sarađivali.

„Sarađivati sa tri dame je prelepo i ako bih ponovo išao na takmičenje, ponovo bih birao da radim sa istim timom“, dodaje Mihajlija.

A nagradu su nazvali Lale, po aligatoru, pa je usledio i neobičan čas.

„Jesmo, pustili smo crtani. Lale gator je zaista jedan vanvremenski crtani film i deca zaista moraju da ga poslušaju“, priča Jeremić.

Sledeće nadmetanje je u onlajn formatu u maju u Hong Kongu.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button