Srbija

Za kupovine kuće na selu država donira do 1.200.000 dinara

Ministarstvo za brigu o selu s ministrom Milanom Krkobabićem na čelu pomaže sve koji se odluče na seoski život

Ako se u narednih pet godina, u prazne kuće po selima širom Srbije naseli po 6.000 porodica, to znači da bi se u tom periodu popunilo 30.000 objekata od ukupno 150.000 praznih kuća na selu.

Sve to bi se realizovalo kroz obezbeđivanje sredstava za kupovinu praznih seoskih kuća od strane Ministarstva za brigu o selu.

Koji programi će doprineti realizaciji takvog plana? Da li je Srbija na dobrom putu da, posle decenija nebrige, konačno vrati život u napuštena seoska domaćinstva? Da li će država pomoći one ljude na selu koji nisu stekli uslove za penziju? Na ova pitanja odgovorio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić gostujući u jutarnjem programu „Redakcija“ na Kurir televiziji.

foto Kurir

Krkobabić je objasnio na koji način građanin može doći do kuće na selu.

„Ide se u nadležnu opštinu, pre toga prošetate i pogledate kuću i pronađe domaćina koji želi da je proda. Ukoliko domaćin želi da proda, opština izlazi na teren i procenjuje i kada se završi taj deo posla mi smo spremni da izdvojimo 1.200.000 dinara, preko toga ne. Mogu da se nađu sodilne kuće, neke od tih kuća po Vojvodini su vredele preko 100.000 evra, ali su ih napustili iz njima poznatog razloga“, objasnio je Krkobabić.

foto Kristina Borojević

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button