Gradske aktivnostiSrbija

Zrenjanin ugostio najmlađe sportiste

Da je Zrenjanin grad sporta, to se odavno zna. Još jedna u nizu sjajnih manifestacija održana je u prelepoj Kristalnoj dvorani. Najbolji osnovci sportisti, učenici od prvog do trećeg razreda, učestvovali su na republičkom školskom takmičenju u „Malim olimpijskim igrama“, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport grada Zrenjanina.

„Ovo je posebno draga manifestacija, jer u njoj učestvuju najmlađa deca, a deca su naša budućnost. Mogu da istaknem da su naši kapaciteti, kako u ljudstvu, tako i u infrastrukturi kada je u pitanju sport, na visokom nivou i ne čudi što organizujemo veliki broj sportskih manifestacija u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura i zahvalio se Savezu za školski sport Srbije, Savezu za školski sport grada Zrenjanina, kao i pedagozima grada Zrenjanina, Sportskom savezu grada Zrenjanina i Javnoj ustanovi „Sportski objekti“, koji su bili logistika kako bi ovo bilo organizovano što bolje.

Gradonačelnik Salapura, nekada uspešni sportista, se nadovezao:

„Rezultat je bitan, ali on na ovakvim takmičenjima nije u prvom planu. Da pošaljemo jednu lepu sliku iz ovog predivnog sportskog kompleksa u Karađorđevom parku, gde su svoje početke imali mnogi šampioni“, istakao je Salapura.

Kristina Bačić, predsednica Saveza za školski sport grada Zrenjanina, takođe je izrazila zadovoljstvo što se „Male olimpijske igre“ na republičkom nivou održavaju baš u Zrenjaninu i što je među učesnicima i OŠ „Petar Petrović Njegoš“, čiji su takmičari pokazali najbolje rezultate, od opštinskog do međuokružnog nivoa i zasluženo izborili plasman na republičku završnicu.

Željko Tanasković, predsednik saveza za školski sport, uživao je u akrobacijama koje su školarci izvodili.

„Ovakvim vidom takmičenja hoćemo da stvorimo svest kod mladih da treba da se bave sportom. Velika je greška ako se u ovom uzrastu odmah insistira da se deca bave košarkom, fudbalom, odbojkom ili nekim borilačkim sportovima. U ovom uzrastu, oni moraju da se bave fizičkim aktivnostima koji stvaraju njihovu motoriku, da pravilno skoče, trče i to je nešto što je najbitnije. Da uživaju u takozvanim školicama sporta – poručio je Tanasković, koji se zahvalio i državi Srbiji i Ministarstvu sporta, koji ulažu sredstva i u razvoj školskog sporta.

I ove godine Savez za školski sport Srbije realizovao je seriju raznih projekata aposebno se istakao “Tvoj lajk za naš ples“. Učenici su imali zadatak da okupe ekipu, osmisle i uvežbaju plesnu tačku, snime i pošalju na adresu Saveza za školski sport. Stiglo je preko 35 plesnih tačaka i Stručna komisija je izabrala najbolje. Tako je u ovom projektu pobedila plesna tačka učenika OŠ „Jovan Popović“ iz Novog Sada u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole, pod vođstvom nastavnice Romane Šobot, dok dvostruki pobednici u projektu „Tvoj lajk za naš ples“ stižu iz Pančeva i to učenici nastavnice Aleksandre Mimić iz OŠ „Branko Radičević“. Ovo je pobednička numera i po oceni publike i stručnog žirija. Nagrade su im uručili Simo
Salapura, Željko Tanasković, Jovan Lekić i Vukosava Đapić.

Poredak prve tri plasirane škole po igrama na MOI:

Zabavni poligon za prvi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren“ Paraćin, 2. OŠ „Sestre Ilić“ Valjevo, 3. OŠ „Petar Petrović Njegoš“
Zrenjanin.
Poligon spretnosti za drugi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren“ Paraćin, 2. OŠ „Svetozar Miletić“ Beograd Zemun, 3. OŠ „Đura Jakšić“ Kikinda.

Poligon svestranosti za treći razred – dečaci: 1. Oš „Danilo Kiš“ Beograd, 2. OŠ „Sveti Sava“ Kikinda, 3. OŠ „Jovan Popović“ Novi Sad.

Poligon svestranosti za treći razred – devojčice: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren“ Paraćin, 2. OŠ „Sveti Sava“ Kikinda, 3. OŠ „8. septembar“ Pirot.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button