Stil

Audi predstavio novu „osmicu“, najluksuznija verzija samo za kinesko tržište

Novo redizajnirano izdanje najveće limuzine startuje sa početnom cenom od 99.500 evra, dok za "top" S8 verziju treba izdovojiti 144.800 evra

Audi je predstavio redizajnirano izdanje svoje najveće limuzine, u osnovnoj, sportskoj (S8) i produženoj „L“ verziji, a tu je i superluksuzni A8 L „Horch“ namenjen isključivo kineskom tržištu.

Najveće promene, kako piše portal Telegraf, uočavaju se na prednjem delu, pa je tako novi A8 dobio nova svetla, masku motora, kao i novi dizajn prednjeg branika. Novi detalji dodatno ističu ekskluzivnost najvećeg „gospodara pristenova“ i potenciraju njegovu razliku u odnosu na ostale modele iz Ingolštata.

foto Audi

Bočne linije su ostale nepromenjene, pa je tu jedina novost dizajn novih aluminijskih felni, dok zadnji deo odlukuje redizajnirani branik i nova LED zadnja svetla.

Luksuz novog modela najbolje se ogleda u unutrašnjosti, opremljenoj kvalitetnijim materijalima, tu je i novi Audijev „Virtual Cockpit“, kao i opcioni „hed-ap“ displej za vozača, kao i dva ekrana za putnike na zadnjoj klupi.

foto Audi

A kakav auto, takav i pogon. Prema pisanju portala Telegraf, u ponudi su trolitarski turbo-benzinac sa 340 „konja“ i snažniji 4.0 sa maksimalnih 460KS. Na vrhu ponude je S8 verzija koju pokreće 4.0 V8 tvin-turbo agregat sa maksimalnom snagom od 571 „konja“ i 800 Nm obrtnog momenta, koji od 0 do „stotke“ ubrzava za 3,8 sekundi!

foto Audi

Sve to, naravno, dolazi po odgovarajućoj ceni, pa nova „osmica“ startuje sa početnom cenom od 99.500 evra, dok za „top“ S8 verziju treba izdovojiti 144.800 evra.

foto Audi

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button