Stil

Potpuno novi BMW Serije 7 i BMW X7 predstavljeni u Beogradu

Dva najnovija vozila BMW-ove porodice svečano promovisana u glavnom gradu Srbije

Najnoviji BMW Serije 7 i BMW X7 premijerno su prikazani publici u Srbiji. Svečana promocija obavljena je u Beogradu.

Utisci su izvanredni, o tome svedoči i oduševljenje zvanica, a evo i ukratko šta to krasi ova dva nova modela BMW-ove porodice.

foto Promo

BMW Serije 7

Nakon 45 godina postojanja, ovaj model od sada ima i svoju potpuno električnu verziju. U pitanju je do sada najduža generacija sedmice koju je moguće isporučiti samo u produženoj verziji od 5,4 metara.

Uzdignuti prednji deo ovoga puta donosi redefinisane, prepoznatljive BMW dizajnerske elemente – osvetljene grilove, nove podeljene farove, kao i adaptivni LED sa Matrix dugim svetlom koji dolaze u standardnoj opremi.

foto Promo

Opcionalni BMW kristalni farovi dodatno naglašavaju luksuzni svetlosni efekat, a dnevna svetla konstruisana su u LED tehnologiji i prolaze kroz svarovski kristale koji su raspoređeni u obliku slova L. Dizajneri su se ovog puta odlučili da svetlo na ovom modelu bude duboko uklesano u prednji branik.

Na bočnom delu vozila poseban vizuelni efekat stvaraju stakla sa gotovo nevidljivim zaptivkama, a gornji i donji deo razdvojeni su karakternom crtom po sredini vozila, dok duže dimenzije vrata omogućavaju olakšan ulazak i izlazak putnika. Novitet u pogledu eksterijera su i BMW Individual boje u dve nijanse.

Enterijer nove BMW-ove Serije 7 putnicima nudi inovativni Entertainment system i BMW Theater Screen koji dolazi sa ekranom veličine 31,3 inča uz 8K rezoluciju.

Uz ove luksuzne karakteristike, zadnji deo nove BMW Serije 7 lako se transformiše u privatni bioskop, gde, pored ostalog, putnici mogu da uživaju u filmovima, serijama, omiljenoj muzici, ali i video igricama. Ispred suvozača je BMW Interaction Bar koji putnicima olakšava upravljanje podešavanjima unutar vozila.

Prednja sedišta su potpuno novog dizajna i standardno dolaze u Comfort verziji. Površine za sedenje su šire, a nude i širok raspon mogućnosti električnog podešavanja, grejanja, kao i lumbalne podrške.

BMW X7

Ekskluzivnost, dinamičnost i prostranost – to su atributi koji najbliže opisuju novi BMW X7. Najveći BMW-ov SAV dolazi sa unapređenim dizajnom i performansama koje ostavljaju bez daha.

foto Promo

Nove karakteristike vidljive su već na prednjem delu automobila koji poseduje podeljene farove (tako da gornji deo ima funkcije dnevnog svetla i pokazivača pravca, a donji adaptivni LED za srednje i dugo svetlo) i prepoznatljive, moćne, redizajnirane BMW bubrege koji mogu biti opcionalno osvetljeni.

Na zadnjem kraju progresivni i ekskluzivni stil dodatno je naglašen hromiranom lajsnom koja spaja zadnja svetla.

foto Promo

Enterijer novog BMW X7 je luksuzan i prostran i u njemu se može uživati na tri reda sedišta (drugi red podrazumeva mesta za troje putnika, a opcionalno je moguće poručiti drugi red sa dva luksuzna sedišta).

Moderan stil i progresivna digitalizacija kabine ostvareni su pomoću inovativnog BMW zakrivljenog ekrana i nove generacije infotejment sistema BMW interfejsa 8.0.

BMW X7 poseduje i atraktivan Sky Lounge panoramski stakleni krov (sa LED osvetljenjem) i Bowers & Wilkins Diamond Surround sistem ozvučenja koji putnicima pruža posebno, luksuzno iskustvo.

foto Promo

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button