Video

Albumi zvezda, Dane Korica: „Tito je rekao – ne tucite se između sebe i ne bunite se protiv sudija“

I posle više od pola veka vlasnik je državnog rekorda na 5.000 i 10.000 metara, kao takav jedan je od najboljih srpskih i jugoslovenskih atletičara, a i danas sa 78 godina svakodnevno pretrčava kilometre na Košutnjaku.

Danijel Dane Korica!

Legendarni jugoslovenski i srpski atletičar ugostio nas je u svom domu u Beogradu i uz kućni foto-album prisetio se nikad ispričanih anegdota.

Pobeđivao je na brojnim trkama širom sveta, pehare su mu uručivali najveći državni zvaničnici tog vremena, pa i Josip Broz Tito, a čitavo vreme atletika je za njega bila samo hobi. 

„Tito mi je rekao – ne tucite se između sebe i ne bunite se protiv sudija“, pričao je Korica dok nam je pokazivao bogatu athivu crno-belih fotografija u svom domu u Beogradu.

Oduvek je želeo da bude precizni mehaničar i bio je, a da bi prehranio siromašnu porodicu noću je radio treću smenu, a danju trenirao. 

„Koliko sam trenirao, mislim da sam dva puta pretčao zemaljsku kuglu“, istakao je slavni atletičar.

Bio je i selektor atletske reprezentacije Jugoslavije, kasnije i visoki funkcioner Sportskog saveza Srbije, a i danas je redovan na svim bitnijim događajima.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button