Video

Albumi zvezda, Ivan Golac: “Mik Džeger i ostatak Rolingstonsa bili su deo našeg rokenrol fudbala”

„Džordž Best je bio popularan u Engleskoj kao da je peti član ’Bitlsa’. Bio je fudbalska pop ikona našeg vremena. Često me je posle treninga zvao na piće, jer sam živeo samo 20 milja od kompleksa gde je trenirao“, pričao nam je popularni srpski Englez ili engleski Srbin – kako god, otkrivši dosad nepoznate anegdote iz perioda kada je postao prvi strani fudbaler u engleskom fudbalu.

Ivan Golac, legendarni fudbaler i trener Partizana ugostio nas je u svom domu na Novom Beogradu i uz bogatu arhivu crno-belih fotografija prisetio se vremena sa stadiona JNA, a pre svega onog iz Velike Britanije gde je i dan danas cenjeniji nego u Srbiji.

Njegove fotografije iz igračkih dana još uvek krase klupske prostorije Sautemptona, ali i škotskog Dandi junajteda kojem je kao trener, posle ere Aberdina i Aleksa Fergusona, doneo prestižni trofej.

Nema časopisa – dnevnog, nedeljnog i mesečnog, koji ga u njegovo vreme nije stavljao na naslovnu stranu. I sve to nam je ekskluzivno pokazao u svom domu tokom razgovora koji bi mogao da posluži i kao scenario za dobar film.

„Mik Džeger i ostatak Rolinigstonsa bili su deo našeg rokenrol fudbala, a ja jedini stranac među njima“, između ostalog je istakao Ivan Golac!

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button