Video

Albumi zvezda, Nikola Grbić: „Doček iz Sidneja 2000. bio je pred 5. oktobar, mislili smo da će rat“

Dolazi iz obojkaške porodice. Otac mu je bio slavni odbojkaš, rođeni brat – odbojkaš, a sad su mu i sinovi – odbojkaši.

Sa reprezentacijom je osvojio skoro sve, što kao igrač, što kasnije kao selektor. Po njemu i njegovoj generaciji nastala je čuvena pesma “Čuvaj se svete plave čete”. Njegova „kuvanja“ još uvek krase TV špice. Uvršten je u svetsku kuću slavnih, a danas je selektor Poljske, s kojom opet osvaja sve.

Nikola Grbić!

S NIkolom Grbićem smo razgovorali u poznatom beogradskom hotelu, s obzirom na to da je konstantno u putu, a sjajni sagovornik intervju je upotpunio svojim fotografijama.

Legendarni odbojkaš, jedan od najboljih na svetu svih vremena, otkrio je brojne anegdote gledajući slike iz igračkih dana. Anegdota “mali milion”, a mnoge nisu ispričane nikad dosad.

U sportu je retkost da rođena braća dele pobedničko postolje. Nikola i Vanja Grbić su imali tu čast, i to više puta. A nikada nisu odavali utisak da su braća, ponašali su se kao obični saigrači.

Supruga Stanislava, uz sinove Matiju i Miloša, najveća su podrška Nikoli Grbiću. A njihovom prvom izlasku u javnost kumovao je – košarkaš Aleksandar Đorđević.

Ulazak u Svetsku kuću slavnih samo je jedno od  individualnih priznanja Nikole Grbića. Očekivano i zasluženio. A zanimljivo je kako je to usledilo.

Kao igrač nije uspeo da osvoji jedan pehar – Svetsklu ligu, ali je to učinio čim je postao selektor Srbije. Tu su svi shvatili – Grbić je pretplaćen na medalje.

A 2023. godinu, kada je vođen razgovor, večno će pamtiti još po dve zlatne medalje i dva prestižna pehara – osvajača Evropskog prvenstva i pobednika Lige Nacija kao selektor Poljske.

Ceo intervju pogledajte u videu iznad!

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button