Video

Albumi zvezda, Žarko Paspalj: „Vidi ove kretene, to bih sada rekao za Divca, Đorđevića i sebe“

„Uzeo si trofej Paspalje“, orlilo se 1995. pred gradskom skupštinom na dočeku zlatnih košarkaša po osvajanju prve medalje nakon onih prokletih sankcija. Žarko Paspalj je bio kapiten reprezentacije koja se prva popela na danas čuveni Balkon, pa otklud baš tamo – to i mnogo toga otkrio je u emisiji „Albumi zvezda“.

Žarko Paspalj nas je ugostio u svom domu na Vračaru i uz foto-album otkrio dosad neispričane anegdote iz perioda Partizana, jugoslovenske košarke, NBA lige, grčke košarke…

Novobeogradska hala sportova u njegovo vreme bilo je kultno mesto, a kakav je život bio na popularnoj Fontani, pa kasnije kao podstanar Grega Popovića u San Antoniju, da li čuva dresove iz igračkih dana, da li mu je žao što je napustio Partizan neposredno pred osvajanje Evrolige 1992, po čemu pamti atinske dane dok je igrao za Olimpijakos i Panatinaikos – Paspalj je pričao u dahu uz lične fotografije iz kućnog albuma.

Anegdota mali milion, a kako je s Divcem i Đorđevićem bežao jugićem s priprema Jugoslavije u Zagrebu samo da bi se na par minuta videli s devojkama u Beogradu i Novom Sadu, Žarko Paspalj nam je otkrio u svom domu u centru Beograda.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button