Video

Baba Vinka sela za volan u 81. godini, unuk joj pomaže u ostvarenju devojačke želje

"'Fića' mi se najviše sviđa. Mali je, a ja sam stara. To baš ide", presrećna je Vinka Đorđević iz Gadžinog Hana

Baka Vinki u 81. godini života, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka Jovana.

Zajedničko vreme provode u časovima vožnje kojima se ona naročito raduje.

„On odmalena to voli i radi, mi smo se pored njega pomalo učili i naučili. Slušamo kako kaže i tako radimo. Osećaj je odličan“, ističe Vinka Đorđević, iz mesta Mali Vrtop kod Gadžinog Hana.

Oduvek je, kaže, želela da sedne za volan, ali u mladosti nije bilo prilike, pa joj unuk pomaže u ostvarivanju davnašnje želje koja je nije napustila ni u devetoj deceniji života. Bilo joj je jako neobično to da radi, ali na kraju svake vožnje njoj bude baš zanimljivo.

„Uporna je, baš hoće da nauči lepo da vozi“, navodi unuk Jovan Mitrović.

Na pitanje o tome kakve gume trenutno ima, baka Vinka odgovara: „Valjda letnje“.

A o brzini u kojoj najčešće vozi, kaže da koju unuk reši, tu ubaci, i ona vozi. Oprobala se u „ladi“, „golfu“, „bagiju“ i drugim automobilima svog unuka, inače zaljubljenika u četvorotočkaše. Ipak najdraži joj je oldtajmer.

„‘Fića’ mi se najviše sviđa. Mali je, a ja sam stara. To baš ide“, smeška se baka Vinka.

Tako se ova neobična posada, koja potvrđuje da i pozne godine mogu da budu zabavne i da za učenje i ostvarivanje želja ne postoje starosne granice, može često videti na sportskim terenima u Zaplanju.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button